Кадър ПиксабейБългария блокира бъдещето разширяване на ЕС със спор за история. Българската

...
Кадър ПиксабейБългария блокира бъдещето разширяване на ЕС със спор за история. Българската
Коментари Харесай

Политико: Българската позиция за Северна Македония омръзна на всички. Неразбираема, незащитима и дестабилизираща е

Кадър Пиксабей

България блокира бъдещето разширяване на Европейски Съюз със спор за история. 

Българската позиция за Северна Македония омръзна на всички - " неразбираема, незащитима и дестабилизира Западните Балкани ". Това споделя европейски посланик, цитиран от брюкселското издание на " Политико " ден откакто София очаквано блокира още веднъж началото на договарянията на ЕС със Скопие (и индиректно - на Тирана), съобщи Дневник.

" Забравете за разширението, продължава да споделя България ", стартира късият откъс за българската позиция на Съвета по общи въпроси в бюлетина The Brussels Playbook. " България е изолирана и никой не я поддържа съгласно няколко дипломати. " Отбелязва се, че португалското председателство на Съвета на Европейския съюз е второто, което не съумява да се оправи с позицията на София, след немското.

България продължава да блокира договарянията поради " вътрешна политика за историята, която към момента не е съумяла да изясни на останалите в клуба ", продължава " Политико " ( " клубът " е ЕС).

" България бързо губи другари. Щастлива е страната, която може да си разреши това дълготрайно ", споделя европейски посланик за изданието.

 

Отбелязва се още, че мнозина са пробвали да се намесят в разногласието - " от района или не, огромни и дребни страни, от север и юг ", с причини на геополитика, стратегическо мислене и елементарния факт, че би трябвало да удържат на думата си пред двете страни.

Не съумя даже апелът на немския министър за европейските въпроси Михаел Рот в " Туитър ": " Моля, дано двустранните въпроси се вземат решение двустранно, без да се блокира напредъкът на целия Европейски Съюз. Нека мислим стратегически... нямаме интерес там да остава стратегически вакуум. Благодаря. "

Please. Let bilateral issues be handled bilaterally, without blocking the entire
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР